Kad patēriņa kredīts ir laba ideja?

 

Patēriņa kredīta līdzekļus var izmantot dažādiem mērķiem, piemēram, parādu dzēšanai un medicīnas pakalpojumu izdevumiem.

Tas var būt viens no risinājumiem, ja Jums līdzekļi ir nepieciešami ātri – daži aizdevēji var ieskaitīt naudu Jūsu kontā jau nākamajā darba dienā.

 

Pirms aizņemties šāda veida aizdevumu jāizvērtē visi plusi un mīnusi, lai noteiktu, vai tas ir  piemērots finansēšanas veids tieši Jums, un jāapsver alternatīvas. Daži patēriņa kredīta aizdevēji var pajautāt, ko plānojat darīt ar naudu, bet citi vienkārši vēlas būt pārliecināti, ka esat spējīgs to atmaksāt. Kopumā patēriņa kredīts var būt izdevīgs risinājums dažādos dzīves apstākļos un situācijās. Lūk, kā izlemt, vai tas ir piemērots tieši Jums.

 

Kā darbojas patēriņa kredīts?

 

Noformējot patēriņa kredītu, var neprasīt ķīlu, piemēram, mājokli vai automašīnu, lai aizņemtos naudu. Tomēr nenodrošinātu aizdevumu gadījumā aizdevējs uzņemas lielāku risku un, visticamāk, piemēros augstāku procentu likmi salīdzinājumā ar nodrošināto aizdevumu (ar ķīlu).

 

Kredīts tiek izsniegts kā vienreizēja summa, kas tiek ieskaitīta Jūsu bankas kontā. Vairumā gadījumu Jums ir jāatmaksā aizdevums noteiktā laika periodā ar fiksētu procentu likmi. Atmaksas periods var būt no gada līdz pat desmit gadiem, un tas var atšķirties atkarībā no aizdevēja.

 

Seši piemēri, kad patēriņa kredīts varētu būt labs atbalsta variants

 

1.     Mājokļa uzlabošanas vai cita liela pirkuma finansēšana

 

Ja iegādājaties jaunu sadzīves tehniku, uzstādāt jaunu apkures ierīci vai veicat citu lielu pirkumu mājai, patēriņa kredīts varētu būt lētāks variants nekā finansējums ar pārdevēja starpniecību.

 

2.     Maksājums par svarīgu dzīves notikumu

 

Tāpat kā jebkura liela pirkuma gadījumā, arī dārga notikuma finansēšana, piemēram, jubilejas svinēšana vai kāzas, var sagādāt mazāk rūpju, ja izvēlēsieties patēriņa kredītu. Tādā veidā nebūs ilgi jākrāj un varēsiet realizēt savas ieceres, kad vēlēsieties.

 

3.     Izglītība

 

Studentu aizdevumi parasti ir labākā izvēle, lai saņemtu elastīgu aizdevumu ar zemām procentu likmēm studiju apmaksai. Bet, ja Jūs vienkārši vēlaties apgūt dažus tiešsaistes kursus vai jaunas prasmes, kas palīdzēs karjeras izaugsmei, patēriņa kredīts ir viens no variantiem.

 

Pirms parakstāt līgumu, vispirms pārliecinieties, vai nav pieejamas alternatīvas bez maksas, piemēram, vaicājiet savam darba devējam, vai viņš ir gatavs ieguldīt Jūsu izaugsmē.

 

4.     Ārkārtas gadījumu uzkrājums

 

Diemžēl daudzi nevar atļauties veidot uzkrājumus ārkārtas gadījumiem, kas noderētu, ja  nepieciešams papildu finansiāls atbalsts, lai segtu automašīnas remontu, medicīnas rēķinus vai ikdienas izdevumus. Pirms izlemjat izvēlēties šo ceļu, izpētiet visas savas iespējas. Iespējams, varat vienoties par maksājumu plāna izveidi ar automehāniķi vai veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju. Tikai pēc tam apsveriet patēriņa kredīta nepieciešamību.

 

5.     Atvaļinājums

 

Jūsu brīvdienas, iespējams, nav tik dārgas, lai būtu nepieciešams ņemt patēriņa kredītu, taču ir brīži, kad, piemēram, medusmēneša laikā, iespējams, vēlēsieties ceļot ilgāk vai doties uz vietu, kas ir dārgāka kā ierasts. Patēriņa kredīts ir viens no finansēšanas veidiem, lai Jūs īstenotu savu sapņu atvaļinājumu.

 

6.     Uzņēmējdarbības uzsākšana

 

Varbūt vēlaties uzsākt savu SIA, bet neesat pietiekami nostiprinājies, lai varētu saņemt biznesa aizdevumu vai biznesa kredītkarti. Tādā gadījumā varat saņemt patēriņa kredītu, lai finansētu savu uzņēmējdarbības projektu.

 

Secinājums

 

Ir daudz iemeslu, kāpēc apsvērt iespēju saņemt patēriņa kredītu, taču naudu vajadzētu aizņemties tikai tad, ja ir plāns, kā to atmaksāt. Turklāt pārliecinieties, ka Jums ir mērķis, kādam nolūkam vēlaties saņemt aizdevumu, neatkarīgi no tā, vai Jums ir nepieciešami līdzekļi mājokļa uzlabošanai vai kādam citam mērķim.

 

Kad esat saņēmis kredītu, izveidojiet plānu, lai nodrošinātu, ka katru mēnesi veicat nepieciešamos maksājumus savlaicīgi. Šādi rīkojoties, Jūs nesabojāsiet un, iespējams, pat uzlabosiet savu kredītvēsturi.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment